Samlervåpen

unike antikviteter

Engelsk

Flott Sabel - Britisk tjenestesabel ("Hanger")

Nydelig original britisk politi eller fengselsbetjent sabel med lær balg, balglås og stålbeslag fra ca 1845. Umerket og uslipt (..og det er bra, de ble slipt for beredskap så denne er omtrent "ny" eller muligens "unissued"). Ca 76 cm totalt. Haiskinnsgrep som mangler vikling. Meget god stand og uvanlig.

Antikk Kr. 4499 + frakt

Webley

Vakker Webley No. 4 "Pryse" .455/.476

Denne nydelige revolveren ble laget i sent 1870-midten av 1880 tallet. Perfekt mekanisk stand osv. Kjennetegnes av det lille rammehengslet og den karakteristiske tønneutløseren som forsvant i 1887 (kopi av dok legges ved v kjøp). De ble etterhvert erstattet av Kaufmann i 1882, 1885, 1886 og den kjente 1887 (MK I) osv. Ellers er det vrient å spore disse da Webley og forhandlere hadde paralellsystem for serienummer. Denne er uansett tidlig. Kaliber merkingen er noe slitt/svak men den kamrer alle tidsriktige .45 svartkruttspatronene fra Eley og for Webley/Adams osv typer så mest sannsynlig en .476 el. .455. Disse kjennetegnes også av Warnant systemet for å åpne/brekke opp våpenet.

Selges til voksen samler. Jeg besvarer ikke spm om lading, skyting osv.

Kr. 29500

Webley RIC No. 1 New Model .455

Her med litt historie. Formentlig var første eier en kjent engelsk komponist. Som mange Gentlemen hadde han selvsagt en grov revolver til disposisjon.

Kanskje tok han Shelock Holmes' råd?: Always carry a firearm east of Aldgate, Watson.....

Kr. 26000

Pictured in "Webley Solid Frame Revolvers Models RIC, MP, and No. 5" by Davis, Black Michaud.

Sold to Sir A. sullivan in 1884. Pictured in "Webley Solid Frame Revolvers Models RIC, MP, and No. 5" by Davis, Black Michaud.

Nydelig Webley RIC No.2 380 CF i Eske

Disse kan være uhyre vanskelig å få tak i. Akkurat denne er avbildet i Webley Solid Frame Revolvers av Black, Michaud & Davis. S 163. Den tilhørte samlingen til Joel Black, en av forfatterne og en autoritet på Webley.

Kr. 29500

Enfield

Enfield nådde ikke opp i konkurranse med Webley & Son(s) og fokuserte på rifle produksjon etter sin siste feilslåtte revolver som ble slaktet av brukerne. Dette er interessante revolverer som er på vei ut av historisk hukommelse selv om de er en viktig del av den moderne militær-revolverens evolusjon. Dette ledet direkte til adapsjon Webley MK I i 1887 som var den første modellen med fullt ombyttbare deler og således enkle å feltreparere.

Annet Engelsk

Engelsk Lommepistol-Perkusjon

Morsom liten Britisk lommepistol i kal. ca .42 / 60 bore fra midten av 1800 tallet. Velfungerende og fin med enkel gravyre på bokslåsen. En sprekk på v. side av de flatsidede valnøttsgrepene. Løpet kan skrus av for hånd (løpsnøkkelen er dessverre tapt). Hanen står i halv- og hel spenn. Nippelen er inntakt og ikke flatbanket / knust som er litt for vanlig. Ofte er disse totalvrak men denne er ganske så hederlig.

Kr. 4499 + evt frakt